Plast

Aflever plastflasker og plastdunke for sig, så de kan bruges igen. Plastflasker og -dunke er fx engangsflasken fra kildevand og saftevand (flasker, der ikke er pant på), eddikedunken og tom emballage fra rengøringsmidler og kropsplejeprodukter.

Plastemballagen kan afleveres i plastcontainere, på genbrugspladsen, til storskrald osv. Find ud af ordningen i din kommune ved at klikke her.

Husk, at emballagen skal være helt tom og skyllet fri for de værste rester. Dunke og flasker med faremærkesymbol må ikke afleveres sammen med den øvrige plastemballage.

Fakta

Plastemballagen køres til anlæg, hvor den granuleres, dvs. knuses til småstykker, og smeltes om. Herefter kan plasten indgå i nye plastprodukter – mange af vores havemøbler af plast er faktisk lavet af genbrugsplast. Man kan også lave bamsefyld og fleecetrøjer af plasten – fleecestof er nemlig lavet af tynde plasttråde, som er vævet sammen (polyester) .

Plast er lavet af olie, som jo er en dyr og eftertragtet naturlig ressource. Der bruges meget energi, når olien skal forvandles til plast. Når vi genbruger plasten, sparer vi altså både olie og den energi, der skal bruges på at forarbejde olien. Og dermed sparer vi også atmosfæren for unødigt udslip af CO2.

Vidste du…

at der går 2 kg olie til at lave 1 kg ren plast? I Danmark bruger vi hvert år 155.000 tons plast til plastemballage, så vi kan altså spare meget olie ved at genbruge vores plast.

©2012 Dansk Affaldsforening - mail@danskaffaldsforening.dk

jyskweb

Dansk Affaldsforening